3 augustus 2014

Eerste grote update voor Office voor iPad.

 zdnet.be

Eerste grote update voor Office voor iPad

by OVER NOƉMIE SIX FOLLOW @ZDNET.BE CONTACT
Microsoft brengt vandaag de eerste grote update uit voor de iPadversie van zijn Office-suite. Met versie 1.1 krijgen WordExcel, enPowerpoint verschillende nieuwe features waar gebruikers al sinds de release in maart om vragen.
Wat is er nieuw? In alle programma’s werd ondersteuning ingebouwd voor pdf’s: je kan nu je bestanden exporteren en verzenden als pdf. Ze krijgen ook alle drie ondersteuning voor custom fonten en tools om foto’s in de app bij te snijden.
In Excel kan je daarenboven nu makkelijker doorheen je spreadsheets navigeren: de ondersteuning voor een fysiek toetsenbord is verbeterd, zodat je dezelfde toetsen kan gebruiken als je op je computer gewoon bent, en met de Flick to Select-feature duid je sneller een volledige rij of kolom aan. Verder kan je nu ook Pivot Tables bewerken in de app, en zijn de printopties verbeterd.
Ook presentaties voorbereiden en houden met Powerpoint wordt nu makkelijker. De Presenter View, waarin je jouw persoonlijke notities en de volgende slide kan zien terwijl het publiek naar je slides kijkt, is overgeheveld naar de tablet. Je kan daarnaast nu highlight en tekeningen op je presentatie verwijderen. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor media als video’s en geluid in je presentatie, en voor hyperlinks. Ten slotte kan je video’s invoegen rechtstreeks uit de Camera roll.
Net zoals eerder kan je met de gratis apps enkel documenten openen en lezen; wil je zelf documenten aanmaken en bewerken, dan heb je een abonnement op Office 365 nodig.
Deze week kondigde Microsoft ook al een grote update voor de iOS-versie van OneNote aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten